2 GENERATION

Kristian Frederik Julius og Kirsten Svava Jensen's  børn var :

1.

Marie Elise Katrine, f. 31.08.1877, var opkaldt Elise efter Kirsten's stedmoder og Katrine efter moderen. Hun blev gift med Lars ?, som  var stor, bred, flittig og vellidt af alle. Han blev kaptajn på Switzers slæbe- og bjærgnings- damper i Korsør og gjorde det godt. Da rederiet ville udskifte den gamle damper, sagde de, at Lars måtte bestemme den nye båds navn: det blev "Svava". 

Der foreligger ikke oplysninger om børn fra dette ægteskab

Switzer har den dag i dag en slæbebåd som hedder Svava. 
- Se oplysninger om S/S Svava, M/S Svava

- Se et klip fra en bjærgningsaktion

- En historie fra dampskibet S/S Svava


2.


Katrine Magrethe, f. 19.01.1881, gift med Johannes Mortensen, kaptajn på Bogø-Stubbekøbing overfarten. De fik 7 børn. : Den første fødte var Kristian derefter Agnete, Karl Erik, Ella, Rigmor, Åge Mathias, Poul Anker.

Alle drengene hed Hansen til mellemnavn og pigerne hed Svava.

Kaj Larsen skriver.... 

Jeg har kendt Katrine og Johannes og deres børn. Den yngste, Poul, gik jeg i klasse med i 9 år og 4 måneder, og vi var meget sammen i fritiden. Han blev af alle kaldt "Skipper". Efter realeksamen i 1937 stak "Skipper" til søs, krigen kom og jeg så ham ikke mere. Han blev gift i USA og tog skibsførereksamen derovre.

Alle Katrine's fire sønner tog styrmandseksamen. Jeg ved ikke, hvornår og af hvad den næstyngste søn Åge Mathias døde, men der er en sten over ham i pastor Lindholms familiegravsted i hjørnet ind til præstegården".

Til slut kan Kaj Larsen fortælle, at efter gamle Svava Jensen og fru Kirsten's død blev huset på Østerskovvej 6 overtaget af datteren Katrine og manden Johannes.


3.

Alberta, f. 14.04.1883.


4

Erik Unger Svava, f. 04.10.1884, navnevbrev 1904 til "Svava".


5.

Agnes Kristine, f. 18.11.1886, blev gift med Olaf Johannes Olsen, dimitteret fra Jonstrup Seminarium. Han var i 1905 vikar på Bruntofte skole,1906 lærer på Bogø Almue- og Realskole. Lærer i Nøbbet på Lolland fra 1. april 1910. Formand for menighedsrådet, sekretær i sognerådet og organist. 
De fik fire børn : Elisabeth, Asger, Thorkild og Jens.


6.

Mouritz Olaf Svava, f. 1888, - navnebrev 1907 til "Svava", gift med Thea Oline Andersen  (f. 1891). De fik børnene Jørgen og Kirsten

Kaj Larsen skriver videre :

"Mourits, Thea, Jørgen og Kirsten har jeg kendt. De boede i nogle år i Smedestræde 9. Mourits var sømand, kom til skade, gik i land og læste til lærer, men han har ikke praktiseret som lærer. Han blev derimod meget tidligt pensioneret, måske pga. den gamle skade? Jeg har kun kendt ham som sygepensionist.Tre af Svava Jensen's børn med familie
(klik på billedet for at forstørre det)